دسته راهنما در کتب

مذاکره

گواهی بازرسی یا گواهی سورویانس چیست ؟

گواهی بازرسی یا  گواهی سورویانس چیست ؟

گواهی بازرسی یا گواهی سوریانس (سورویانس) سندی است که توسط یکی از شرکت های بازرسی کننده بین المللی صادرمی شود. دربازرگانی بین المللی که طرفین داد و ستد ساکن کشورهای مختلف می باشند ودر اکثر معاملات کالا نیز از کشور ثالثی بارگیری و حمل می شود، قاعدتاً خریدار قبل از وصول کالا نمی تواند از انطباق مشخصات کمی و کیفی و سایرخصوصیات کالا با قرارداد فروش اطمینان حاصل نماید.

بنابراین پس ازجنگ جهانی دوم برای پاسخگویی به این نیاز تجارت جهانی و برطرف کردن این نقیصه و کمک به رشد تجارت بین المللی و دادن اطمینان بیشتر به طرفین دادوستد به ویژه وارد کنندگان، شرکت های بازرسی کننده بین المللی پا به عرصه تجارت جهانی گذاشتند ودرکنار فورواردرها، بانک ها، شرکت های بیمه و شرکتهای حمل و نقل جاگرفتند و به عنوان چشم و گوش و امین و به عبارتی بازوی فنی وارد کنندگان کالا معرفی گردیدند.

بنابراین دراین مواقع بازرسی قبل از حمل PRE SHIPMENT INSPECTION یا به اختیار PSI درتجارت بین المللی مطرح می شود. خریدارفقط ازطریق این سند است که می تواند اطمینان حاصل نماید، کالای تحویل داده شده به متصدی حمل ونقل یا شرکت کننده از لحاظ کمی و کیفی و سایر مشخصات با قرارداد فروش انطباق دارد. بازرسی ممکن است از زمان بسته بندی شروع ودرحین بسته بندی تا موقع بارگیری برای حمل به مقصد ادامه یابد ولی معمولاً بازرسی از بسته های آماده جهت صدور انجام گرفته و سپس گواهی بازرسی صادرمی شود.

شرکت های بازرسی کننده بایستی بعد از انجام بازرسی و همچنین طی مراحل بازرسی چگونگی عملیات انجام شده را به مشتری یا خریداری که آنها را انتخاب نموده اعلام نماید و باید هرگونه مغایرتی که در تطابق کالای بازرسی شده و شرایط خرید مشاهده می نماید به مشتری ( Client ) خود اطلاع دهد و پیشنهاد خود را اعلام و در انتظار دستوری صریح از جانب مشتری باشند تا خدمات بعدی به سرعت انجام گیرد.

لازم به ذکر است که وظایف بازرسی در اعتبار اسنادی گشایش یافته ، اسناد خرید و یا قرارداد بازرسی مشخص می گردد و براساس مدارک مذکور شرکت های بازرسی کننده چگونگی انجام عملیات بازرسی خود را تعیین می کنند و چنانچه دستورالعمل و حدود و دامنه بازرسی ( Scope of Inspection ) از طرف مشتری تعیین گردد محدوده عملیات مشخص تر بوده و کنترل بیشتری می توان اعمال نمود.

در بعضی از موارد خدمات بازرسی قبل از تولید مورد نیاز می باشد و کنترل بایستی از خرید مواد اولیه یا مواد اولیه ساخته شده تا مراحل حمل انجام گیرد( این مرحله بیشتر در کالاهای صنعتی مورد استفاده قرار می گیرد ). لذا چنانچه دستورالعمل و ضوابط یا همان حدود و دامنه بازرسی ( Scope of Inspection ) از طرف مشتری تعیین گردد می توان از بروز اشکالات جلوگیری بعمل آورد و درصورتی که این مهم از طرف خریدار امکان پذیر نباشد و یا مورد غفلت واقع شود شرکت بازرسی کننده طبق عرف معمول ، بازرسی کالا را بعمل می آورد.

گواهی بازرسی یا سورویانس

سورویانس یا بازرسی عبارت است از کنترل های لازم ، بررسی ، نظارت ، بازبینی ، بازرسی ، آزمون ، نمونه برداری ، اندازه گیری و کلیه اقداماتی که در جهت تعیین کیفیت و کمیت کالا باشد و همچنین کنترل و بازرسی از خدمات، تأسیسات و تجهیزات به منظور مطابقت آنها با شرایط قرارداد و یا مشخصات توافق شده که شرکت بازرسی را در صدور گواهینامه بازرسی کمک می نماید.

انواع گواهی های بازرسی

  • گواهینامه بازرسی که نشان دهنده انطباق کالا با سفارش با انجام ارزیابی و قضاوت و همچنین ارزیابی برگه نتایج آزمون می باشد.
  • بازرسی قبل ازحمل
  • گواهی تأیید قیمت (این سند به معنی تأیید قیمت کالا توسط شرکت بازرسی معتبراست.)
  • گواهی کیفیت و کمیت و بسته بندی
  • تأییدیه انطباق (سندی است که براساس آن یکی از شرکت های بازرسی یا مسئول کنترل کیفیت واحد تولیدی و یا مدیرعامل واحد تولیدی اظهارنامه عرضه کننده کالا را تأییدمی کند.)
  • و…….. .

برخی اسناد و فرم ها نیز وجود دارد که استاندارد بودن کالا توسط عرضه کننده و یا تولید کننده به موجب آن تأیید می شود و ممکن است با نظرخریدار به تأیید شرکت های بازرسی نیز برسد و حسب مورد از طرف سازمان استاندارد از وارد کننده یاصاحب کالا درخواست شود.

  • اظهارنامه عرضه کننده
  • اظهارنامه تولید کننده
  • برگه نتایج آزمون

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

بخش های ضروری علامت گذاری شده اند *