دسته راهنما در کتب

مالی و اقتصادی

پی پال چیست ؟ همه چیز درباره پی پال

پی پال چیست ؟ همه چیز درباره پی پال

امروزه از طریق پی پال حجم قابل توجهی از تراکنش های مالی کاربران در اینترنت انجام می شود. به عنوان مثال برای ارسال پول به فردی دیگر در آن سوی کره زمین، تنها کافی است آدرس ایمیلی که او با استفاده از آن یک اکانت پی پال (PayPal Account) ساخته است را داشته باشید. به همین شکل با یک ایمیل آدرس می توانید یک اکانت پی پال بسازید و با استفاده از آن، پول دریافت کنید. این در حالیست که ایجاد حساب کاربری در پی پال رایگان است و خدمات مالی آن نیز دارای کارمزدهایی منطقی و قابل قبول است. بدین ترتیب پی پال با سادگی و سرعت در ارائه خدمات توانسته است بازار خود را روز به روز گسترش دهد. بازاری که با وجود تحریم ایران، به داخل مرزهای کشور نیز کشیده شده است.

پی پال چیست

پی‌ پال یا پی‌پل (PayPal) یک شرکت آمریکایی است که در زمینه تجارت الکترونیکی و سامانه انتقال وجه الکترونیکی آن فعالیت می‌کند. سامانهٔ پی‌پال پرداخت و انتقال وجه را از طریق اینترنت و بصورت آنی ممکن می‌سازد و جایگزین مناسبی برای شیوه‌های سنتی نقل و انتقال وجه نقد همانند چک و حواله پولی است. پی‌پل یکی از بزرگترین شرکتهای پرداخت الکترونیکی در سرتاسر جهان است. پی‌پال در سال ۱۹۹۸ تأسیس شد و عرضه اولیه سهام این شرکت در سال ۲۰۰۲ اتفاق افتاد. هزاران نفر از فریلنسر گرفته تا کمپانی‌های بزرگ از خدمات متونع پرداخت و دریافت ارزی آن استفاده می‌کنند.

تاریخچه پی پال

پی پال در سال ۱۹۹۸ توسط پیتر تیل و مکس لوچین پا به عرصه وجود گذاشت. تاریخچه پی پال به زمانی باز می‌گردد که این دو در شرکتی به نام Confinity در زمینه تولید نرم افزارهای امنیتی همکاری می‌کردند. جالب است بدانید که اولین انتقال پول در سیستم پی پال در سال ۱۹۹۹ و در همان شرکت انجام گرفت. در ماه مارس سال ۲۰۰۰، شرکت Confinity با x.com ادغام شد و فعالیت خود را در موازات هم ادامه دادند تا اینکه در اکتبر همان سال به دلیل اختلاف میان مدیران رده بالا، تنها «ایلان ماسک» بود که می‌دانست پی پال چیست و به موفقیت آن امید فراوان داشت. ایلان ماسک در آن زمان معتقد بود که باید سایر فعالیت‌های شرکت متوقف شده و فقط روی پی پال و انتقال پول الکترونیکی تمرکز شود. ایلان ماسک پس از آن با جدا شدن سایر مدیران از x.com نام آن شرکت را به پی پال تغییر داد. در سال ۲۰۰۲ طبق تصمیمات هیات رئیسه، سهام پی‌ پال به صورت عمومی برای خریداران عرضه شد.

خدمات پی پال چیست ؟

کاربران از طریق PayPal می‌توانند وجه مورد نظر خود را به حساب‌های دیگران منتقل کنند، از طریق پرداخت با پی پال از فروشگاه اینترنتی خرید خود را انجام بدهند یا به بنگاه‌های خیریه کمک مالی کرده و کمک‌های مالی دیگران را دریافت کنند.

خدمات این کمپانی از طریق اپلیکیشن موبایل پی پال، به صورت آنلاین در وب‌سایت و همچنین در فروشگاه‌های Google Play و App Store قابل دانلود است. همچنین PayPal خدمات ویژه پرداخت لمسی را در فروشگاه‌ها و وب‌سایت‌های پذیرنده راه‌اندازی کرده است، که کاربر تنها از طریق لمس اپلیکیشن در تلفن همراه خود قادر به پرداخت وجه است.

یک حساب پی‌پال می‌تواند از طریق حساب بانکی، دفاتر خدمات مالی یا کارت اعتباری شارژ شود. دریافت‌کنندگان از طریق پی‌پال نیز می‌توانند پول خود را از طریق چک، واریز به حساب خود در پی‌پال یا واریز به حساب بانکی دریافت کنند.

پی‌پال روند پرداخت برای خریدهای اینترنتی، سایت‌های حراج و سایر کاربردهای اقتصادی را با دریافت هزینه انجام می‌دهد. همچنین ممکن است برای انتقال و دریافت پول نیز هزینه‌ای دریافت دارد که بسته به مقدار پول جابجا شده است. هزینه‌ها بسته به نوع ارز انتقالی، شیوه انتقال، کشور ارسال کننده، کشور دریافت کننده و مقدار پول جابجا شده متغیر هستند. همچنین خریدهای انجام شده در سایت ای‌بی با کارت اعتباری و از طریق پی‌ پال، اگر فروشنده و خریدار هرکدام از نوع ارز متفاوتی استفاده کنند، شامل هزینه‌ای مازاد خواهد بود. پی‌پال از ضوابط و قوانین بسیار سخت و دقیق مالی برخوردار است تا از پول شویی و انتقال درآمدهای غیر مشروع جلوگیری کند. در سوم اکتبر ۲۰۰۲، پی‌پال به عنوان یک شرکت جانبی کاملاً به مالکیت ای بی درآمد. دفاتر مرکزی پی‌پال در شهر سن هوزه، ایالات متحده آمریکا و در مجاورت دفاتر شرکت ای‌بی مستقر هستند.

انواع تراکنش ها در پی پال

در پی پال می توان تراکنش هایی از انواع زیر را انجام داد:

  • خرید از طریق درگاه پی پال
  • ارسال پول (Send Money) به دیگر حساب های پی پال
  • دریافت پول از سایر اکانت های پی پل
  • پرداخت Invoice های صادر شده توسط سایر کاربران پی پال
  • انتقال پول از حساب بانکی به اکانت پی بال و بالعکس
  • انتقال پول از کارت نقدی یا اعتباری به اکانت پی پال و بالعکس
  • ریفاند بخشی یا کل مبلغ دریافت شده در یک تراکنش

امنیت پی پال

در سال ۲۰۰۶، PayPal برای جلوگیری از هک شدن حساب‌های کاربران خود، ورود به حساب کاربری با رمز ۶ کاراکتری را به صورت اختیاری برای کاربران خود فعال کرد. این رمز ۶ کاراکتری به دوصورت قابل استفاده است. اول اینکه از بانک ارائه‌کننده کارت اعتباری، دستگاه رمزیاب خریداری شود؛ که در این حالت پس از ورود با نام کاربری و رمز عبور در وب‌سایت پی پال، باید رمز ارائه شده توسط دستگاه در صفحه بعدی وارد شود. در حالت دوم ،رمز یکبار مصرف ۶ کاراکتری به شماره همراه مشتری که در پنل کاربری خود ثبت کرده است، ارسال می‌شود که با وارد کردن آن، وارد مراحل بعدی می‌شود. معمولا روش دوم برای خرید‌هایی که از طریق اپلیکیشن صورت می‌گیرد، استفاده می‌شود. ارسال پیامک نیز هزینه‌ای برای کاربران ندارد و رایگان است.

حوزه فعالیت پی پال

امروزه پی‌پال در ۱۹۰ بازار فعالیت می‌کند و بیش از ۲۳۲ میلیون حساب دارد که بیش از ۸۷ میلیون آن فعال هستند. پی‌پال به مشتریان اجازه می‌دهد تا به ارسال، دریافت و نگهداری پول در ۲۴ ارز مختلف بپردازند. پی‌پال در ۲۱ کشور دفتر منطقه‌ای دارد.

کشورهای غنا، ترکیه، پاکستان، عراق، افغانستان و همچنین کشورهایی که در لیست تحریم های اقتصادی ایالات متحده هستند از دریافت خدمات از طریق پی پال محروم هستند.

برچسب:

پی پال چیست، حساب پی پال، تاریخچه پی پال، امنیت پی پال،اکانت پی پال، خرید اکانت پی پال، افتتاح حساب پی پال، خدمات پی پال، درباره پی پال

مطالب مرتبط

یک دیدگاه

  1. الهه

    خیلی توضیح جامع و کاملی بود ممنون

دیدگاهتان را بنویسید

بخش های ضروری علامت گذاری شده اند *