دسته راهنما در کتب

سئو

نقشه سایت چیست ؟

نقشه سایت چیست ؟

نقشه سایت یا سایت مپ فایلی است که تمامی آدرس های موجود در یک سایت را شامل می‌شود و عموما با XML مشخص می‌شود که به معنای زبان نشانه گذاری قابل توسعه است. همچنین نقشه سایت دربرگیرنده اطلاعات متا مربوط به تمامی آدرس های سایت از آخرین بروزرسانی، میزان اهمیت و نحوه ارتباط یک صفحه با سایر صفحات دیگر می‌باشد. نقشه وبگاه می‌تواند روبات موتورهای جستجو را هدایت و صفحات سایت را بهتر شناسایی کند. علاوه بر این، از طریق سایت مپ می توان از ایجاد صفحات جدید و تغییرات در صفحات قدیمی، اطلاعات مفیدی را کسب نمود. وجود نقشه سایت می‌تواند اطلاعات مربوط به مپ ها را بهتر نشان دهد. در عین حال نمی توان با قاطعیت گفت صفحات سایت بهتر ایندکس می‌شوند.

نقشه سایت

فهرستی از صفحه‌های اصلی یک وب‌گاه است که ارتباط بین این صفحه‌ها را نیز نمایش می‌دهد. نقشهٔ سایت به دو منظور تهیه می‌شود: ۱- برای مشاهده کاربران سایت و تسهیل ناوبری در وب‌گاه ۲- برای استفادهٔ موتورهای جستجو.

نقشه سایت برای سئو و بهینه سازی سایت ایجاد می‌شود که به موتورهای جستجو از قبیل یاهو، گوگل، بینگ و … معرفی می‌شود. به عبارت دیگر، فایل روبات تکست به منظور جلوگیری از دسترسی موتورهای جستجو به بخش هایی از سایت که تمایلی برای نمایش آن نداریم، مورد استفاده قرار می‌گیرد.

وجود سایت مپ برعکس روبات تکست فایل عمل کرده و به موتورهای جستجو اعلام می‌کند که در سایت، در چه آدرس های وجود دارد. این امر در بهینه سازی وب سایت تاثیرگذار است. در واقع نقشه صفحات و محتواها در اختیار موتورهای جستجو قرار می‌گیرد. علاوه بر این تغییراتی که در سایت ایجاد می‌شود و تلاش هایی که در جهت سئو صورت می‌گیرد، به وسیله نقش سایت به گوگل نشان داده می‌شود که این به بهتر و سریع تر ایندکس محتوای سایت کمک کند و درصد سئو سایت را افزایش می‌دهد.

نقشه سایت برای کاربران سایت

نقشه سایت برای مشاهده کاربران سایت، یک صفحه ساده از سایت است که ساختار وب سایت شما را نشان می‌دهد، و معمولاً متشکل از یک لیست سلسله مراتبی از صفحات سایت شما است. این صفحه برای این استفاده می‌شود که اگر بازدید کنندگان در پیدا کردن صفحات مورد نظر خود دچار مشکل شوند به این صفحه از سایت مراجعه کنند و آن را بهتر و آسان تا پیدا کنند.

نقشه سایت برای موتورهای جستجو

نقشه وب‌گاه یا سایت مپ برای موتورهای جستجو، فایل XML از سایت است که ساختار وب سایت شما را نشان می‌دهد که باعث آسان‌تر شدن کشف صفحات موجود در سایت شما توسط ربات‌های موتورهای جستجوگر می‌شود. سایت ها بر اساس ساختار خود ایستا یا پویا می توانند یک نقشه سایت داشته باشند.

امروزه تقریباً بیشتر سایت ها بصورت پویا (داینامیک) ایجاد می شوند که از سیستم مدیریت محتوا برای ساخت یک وب سایت پویا استفاده می شود. ساخت نقشه سایت در سایت های پویا بسیار آسان است. برای مثال سیستم مدیرت محتوای وردپرس انواع افزونه برای رشد وب سایت دارد که افزونه نقشه سایت گوگل یکی از آنهاست.

تنها کافی است افزونه را نصب کنید تا نقشه XML سایت شما ساخته شده و همه نوشته های سایت شما را بصورت خودکار در نقشه سایت اضافه کند. اما چنانچه سایت شما بصورت ایستا می باشد باید یک نقشه سایت بصورت دستی بسازید. برای این کار کافی است یک فایل نوت پد در کامپیوتر خود باز کرده و انرا با نام و پسوند sitemap.xml ذخیره نمایید. و براساس کُدهای دستوری مشخص لینک های سایت خود را در نقشه سایت وارد کرده و به نسبت ارزش هر صفحه به آن رتبه دهید که عددی بین 0.01 تا 1.00 می باشد. صفحه اول وب سایت، صفحه فروشگاه، صفحه درباره ما، صفحه تماس با ما از جمله صفحات مهم هر وب سایت می باشند.

یک نقشه سایت استاندارد

در نقشه وبگاه آدرس سایت، فیلد، دسته بندی، تگ ها و مطالب و ذکر می‌شود که در آن مجموعه ای از تگ ها به آن اضافه می‌گردد که عبارتند از:

  • urlset که به منظور آغاز و انتهای تگ در نقشه سایت مورد استفاده قرار می‌گیرد.
  • url یک برچسب که دربرگیرنده محتوای لینک هر صفحه است. اندازه ی استاندارد طول url در فایل XML، کمتر از 1024 کاراکتر می باشد.
  • loc تعیین کننده آدرس هر صفحه در نقشه سایت است.
  • lastmod تاریخ ایجاد یا اعمال تغییرات را مشخص می‌کند.
  • changefreq این برچسب تعیین کننده حدود تغییرات آدرس صفحات سایت است.

لازم به ذکر است که ممکن است در نقشه سایت، تگ priority نیز وجود داشته باشد که بیانگر میزان اهمیت هر صفحه است و رتبه آن می‌تواند بین 0 تا 10 باشد. برچسب های lastmod ، changefreq و priority برای اطلاعات تکمیلی مورد استفاده قرار می‌گیرد و هیچ الزامی برای آنها وجود ندارد.

اهمیت وجود سایت مپ یا نقشه سایت

نقشه سایت با فرمت‌های HTML و XML در سایت خود قرار دهید: وجود یک صفحه نقشه سایت ساده با لینک‌هایی به تمام صفحات یا صفحات مهم (اگر شما صدها یا هزاران صفحه دارید) در سایت خود می‌تواند مفید باشد. ساخت یک نقشه سایت با فرمت XML برای سایت خود به شما کمک می‌کند که اطمینان بیشتری بدست آورید که موتور جستجوگر صفحات سایت شما را کشف کرده است.

منبع : ویکی پدیا

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

بخش های ضروری علامت گذاری شده اند *